Gempak

Gempak Giler Beb!!!
 
HomeFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Keje yg bez??

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
innadz_imani
Newbies Member
Newbies Member
avatar

Posts : 17
Join date : 2008-09-10

PostSubject: Keje yg bez??   Fri Dec 26, 2008 6:04 am

Ni bukan iklan keje kosong...

Tp sesaje nk isi ruang "KERJAYA" yg msh kosong ni..

Korang rs bez ke keje makan gaji??? IN x pnah agi rs bkeje makan gaji... nengok adik badek, sdare mare, kengkawan yg keje makan gaji, mmg masyukkk, gaji lebat.. tapi salu tensen, ada je poblemnyer.. itu x kene, ini x kene..kadang mengeluh wit x cukop.. ntah ke mana abesnye pon tatau...

yg dok mbujang agi, maybe x kalut sgt coz wit gaji sndrik punya,paling2 pon yg 'mengenang budi', ada gak hulur2 sekeping dua not 50 kat makayah terchinta...

bagi yg da bekuarga, mmg salu penin2 lalat..bayo itu ini, utang uma,keta n utang segala utang yg ada...adoiiii...(mslh2 ni hnya owg yg da kawen je yg tau..huhu)... ada yg ngah temenong, pk ujung taun ni nk gna wit byk.. anak nk skola..kalo sowg dua ley la lilex lg.. tapi kalo anak ada 6 owg??adoiiii...botak kpala ayah nakkk...(tu la yg abah rs ms ktorg adek badek msh skola kot...)

yg sah2 bhutang time blaja dlu,mmg penin nk bayo balik..hmm,bru pk nk enjoy ngan wit gaji, da kna 'cut' plak..huhu...sedey tol (seb bek xyah bayo..huhu)

ermmm..IN nk tau..bez ke keje makan gaji ni??pe mslh yg bese korang alami n dgr n lihat n etc...

Mybe pglmn kowang sume leh tolong IN yg msh lam kekonfiusan...<<<----- (Konfius ler sesangat )
Back to top Go down
View user profile
DNA
Moderator
Moderator
avatar

Posts : 127
Join date : 2008-09-19
Location : dilanda todak! (kek mano tu bai? ekau pikir la sendiri yo!)

PostSubject: Re: Keje yg bez??   Thu Jan 01, 2009 11:59 am

aku ni keja sebagai kuli,(kira makan gaji la tu yek)

walaupun gaji tak besar,tapi aku kerja tetap, so menjamin masa depan sikit. sekarang nak dapatkan kerja tetap agak susah. mana yang dah ada kerja tu pepandai la jaga kerja korang tu.
sebab.
"tak susah nak susah,dan tek senang nak senang"

macam aku dah banyak kerja aku buat(ni cerita dulu-dulu la) dan semua tu aku jadikan pengalaman untuk aku pada masa sekarang dan akan datang.
yang penting kena banyak bersabar.

bagi aku,kerja macam aku ni(makan gaji) nak cakap best tak jugak,nak cakap tak best pun tak boleh jugak. sebab dah lama dah servis aku kat sini,tak kan nak cakap tak boleh pulak kan!

so terpulang la pada diri masing-masing. ini semua rezeki.kita cuma kena usaha je sikit baru lah masa depan kita terjamin.
Back to top Go down
View user profile
 
Keje yg bez??
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Gempak :: ~::Ukhwah dan Silaturahim::~ :: ~Member Gempak~ :: ~::Lain-lain::~ :: ~Kerjaya~-
Jump to: