Gempak

Gempak Giler Beb!!!
 
HomeFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Ganjaran Peperiksaan

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
wartawan

avatar

Posts : 18
Join date : 2008-09-18
Age : 38
Location : Putrajaya

PostSubject: Ganjaran Peperiksaan   Wed Oct 15, 2008 1:59 am

Assalamualaikum... Very Happy

sekarang adik2 tingkatan 3 tiga berada dalam minggu peperiksaan PMR
mulai 13 Oktober hinggalah 17 Oktober...

kemudian...
peperiksaan SPM pula akan tiba...

teringat lak masa dulu2...
aku menghadapi peperiksaan...
mak ayah aku duk menunggu kat luar...

so, saja nak tanya kengkawan semua...
apa ganjaran peperiksaan yang dijanjikan kepada korang...
pastu perbezaan ganjaran dahulu dan kini... Very Happy

aku...
masa PMR...
mak ayah aku janji bagi Rm 100 bagi setiap A

dapat result...
menggeletar tangan aku dapat Rm 800.00
zaman tu lak ada not Rm 100.00

huh... aku simpan bawah bantal...
esoknya mak ayah aku ajak g pekan Kajang...
nak beli barang nak masuk asrama...
"hadiah lagi" : kata hatiku...

beli macam2 ler...
kemudian masa kat kaunter yang tak syoknye....
aku kene bayar Very Happy
habis duit tu...
tinggal dalam 40-50 ringgit je...
tapi...
aku tak kisah...

masa SPM dan kat Universiti...
aku dah pesan siap2...
tak yah bagi ganjaran...
senang....

tapi bebudak skang...
baru dapat no. 1 periksa akhir tahun darjah 3...
dah mintak henpon...
berkamera lak tu...

anda pula... ?
Back to top Go down
View user profile
amman
Moderator
Moderator
avatar

Posts : 98
Join date : 2008-09-10
Age : 33

PostSubject: Re: Ganjaran Peperiksaan   Mon Oct 20, 2008 6:06 am

same la cam anak sedara...pekse tah hape2...mintak yang bukan2..biase malas nak layan...
bukan la xnak bagi galakan tapi dalam bentuk material cenggitu, rasenye x payah la kot...kalo bawak gi jenjalan reramai tu, ok la gak...tapi bagi present yang huk aloh geek geek
Back to top Go down
View user profile
DNA
Moderator
Moderator
avatar

Posts : 127
Join date : 2008-09-19
Location : dilanda todak! (kek mano tu bai? ekau pikir la sendiri yo!)

PostSubject: Re: Ganjaran Peperiksaan   Mon Oct 20, 2008 12:02 pm

best la korang,aku ni tak pernah dijanjikan apa-apa. lagi pun aku ni asal dari orang susah,tapi yang paling kenyataan sekali aku ni belajar tak pandai! so mimpi la nak dapat ganjaran. Laughing
Back to top Go down
View user profile
rahmanw
Moderator
Moderator
avatar

Posts : 76
Join date : 2008-09-14
Location : melaka,malaysia

PostSubject: Re: Ganjaran Peperiksaan   Tue Oct 21, 2008 9:11 am

aku dulu selalu gak mak aku cakap...."kalau peksa dapat no 1,mak beli tu...mak beli ni...."
tapi tak pernahnya aku dapat no 1....
hahaha

_________________
Back to top Go down
View user profile
DNA
Moderator
Moderator
avatar

Posts : 127
Join date : 2008-09-19
Location : dilanda todak! (kek mano tu bai? ekau pikir la sendiri yo!)

PostSubject: Re: Ganjaran Peperiksaan   Tue Oct 21, 2008 9:17 am

rahmanw wrote:
aku dulu selalu gak mak aku cakap...."kalau peksa dapat no 1,mak beli tu...mak beli ni...."
tapi tak pernahnya aku dapat no 1....
hahaha


untung ko rahman,ada jugak yang offer. haku ni! Neutral
Back to top Go down
View user profile
rahmanw
Moderator
Moderator
avatar

Posts : 76
Join date : 2008-09-14
Location : melaka,malaysia

PostSubject: Re: Ganjaran Peperiksaan   Tue Oct 21, 2008 9:20 am

[quote="D nazri

untung ko rahman,ada jugak yang offer. haku ni! Neutral[/quote]

alah...mak aku offer pun sebab tau aku kompom tak dapat no satu punya....sebab masa sekolah rendah...aku ni memang malas nak blaja....
hehehe......

_________________
Back to top Go down
View user profile
DNA
Moderator
Moderator
avatar

Posts : 127
Join date : 2008-09-19
Location : dilanda todak! (kek mano tu bai? ekau pikir la sendiri yo!)

PostSubject: Re: Ganjaran Peperiksaan   Tue Oct 21, 2008 9:36 am

rahmanw wrote:
[quote="D nazri

untung ko rahman,ada jugak yang offer. haku ni! Neutral

alah...mak aku offer pun sebab tau aku kompom tak dapat no satu punya....sebab masa sekolah rendah...aku ni memang malas nak blaja....
hehehe......[/quote]


wakakakaka! Laughing

kalau ko malas,aku lagi malas...

cheers
Back to top Go down
View user profile
innadz_imani
Newbies Member
Newbies Member
avatar

Posts : 17
Join date : 2008-09-10

PostSubject: Re: Ganjaran Peperiksaan   Fri Dec 26, 2008 2:07 am

x pnh laks dijanjikan pape, sbb mmg x pndai sgt (cm bijak jer..ngehh)...
tp yg beshnyer, dlm x pandainyer haku ni pnh gak dpt adiah besh sbb dpt result besh lam final exam dlu..cam x cayer je.. ngehh
....skali tu jer...

trima kasih mak n abah...
pengorbanan kalian adalah GANJARAN paling berharga buatku...terlalu bernilai..---->>> ucapan penghargaan ditujukan buat MAK n ABAH di KLANG, SELANGOR..semoga berbahagia selalu.. sekian, terima kasih Very Happy Very Happy Very Happy
Back to top Go down
View user profile
rin&ampril



Posts : 4
Join date : 2008-12-15

PostSubject: Re: Ganjaran Peperiksaan   Wed Mar 25, 2009 1:30 am

aku dapat adiah pensel kaler mase dapat no 1..tak sampai seminggu pensel kaler tu dah ketot...mak aku kate aku makan pensel kaler
Back to top Go down
View user profile
DNA
Moderator
Moderator
avatar

Posts : 127
Join date : 2008-09-19
Location : dilanda todak! (kek mano tu bai? ekau pikir la sendiri yo!)

PostSubject: Re: Ganjaran Peperiksaan   Fri Mar 27, 2009 9:10 am

rin&ril wrote:
aku dapat adiah pensel kaler mase dapat no 1..tak sampai seminggu pensel kaler tu dah ketot...mak aku kate aku makan pensel kaler


cheers
hebat la ko! orang makan nasik dengan lauk. tapi ko makan 'pensel kaler' apa ilmu yang ko pakai ek!

jangan marah haa..
Back to top Go down
View user profile
amman
Moderator
Moderator
avatar

Posts : 98
Join date : 2008-09-10
Age : 33

PostSubject: Re: Ganjaran Peperiksaan   Sun Mar 29, 2009 9:37 pm

D nazri wrote:
rin&ril wrote:
aku dapat adiah pensel kaler mase dapat no 1..tak sampai seminggu pensel kaler tu dah ketot...mak aku kate aku makan pensel kaler


cheers
hebat la ko! orang makan nasik dengan lauk. tapi ko makan 'pensel kaler' apa ilmu yang ko pakai ek!

jangan marah haa..

mungkin ganti makan nasik untuk bbrp hari sbb terlalu suke bounce
Back to top Go down
View user profile
amman
Moderator
Moderator
avatar

Posts : 98
Join date : 2008-09-10
Age : 33

PostSubject: Re: Ganjaran Peperiksaan   Sun Mar 29, 2009 9:45 pm

D nazri wrote:
best la korang,aku ni tak pernah dijanjikan apa-apa. lagi pun aku ni asal dari orang susah,tapi yang paling kenyataan sekali aku ni belajar tak pandai! so mimpi la nak dapat ganjaran. Laughing

xpe susah2 dulu, skrg dah senang kan?huhu
xpe xdpt hadiah sbb bile kite dapat sesuatu dari hasil titik peluh kita sendiri tu biasanya lebih berharga dari hadiah orang.
bile dapat hadiah, jarang orang nak hargai.
tapi kalo atas usaha sendiri, kita akan simpan elok2 jaga bebaik.

lagipon dapat nombor 1 or 2 atau PNGK 4.00 atau 18A bukanlah ukuran tahap kepandaian.
abah aku pernah kata kat aku - aku just pandai atas meja sbb blajo ok tapi wat kije ntah hape2

so, pandai ni meliputi satu skop yang luas.

ada orang pandai pada otak
ada orang pandai pada tangan
ada orang pandai pada mulut

kepandaian adalah sesuatu yang subjektif
bukan pada kertas ujian

kadang2 tanpa pendidikan formal pun kita pandai
contoh mcm mak aku, dia takleh membacae tapi bab duit, dia mmg pakar mengira. haku pon pelik. tapi tu la namenye pandai kan? Basketball rabbit
Back to top Go down
View user profile
DNA
Moderator
Moderator
avatar

Posts : 127
Join date : 2008-09-19
Location : dilanda todak! (kek mano tu bai? ekau pikir la sendiri yo!)

PostSubject: Re: Ganjaran Peperiksaan   Fri Apr 17, 2009 5:03 am

haku sokong dengan apa yang ko cakapkan tu amman.
bagi aku setiap barang ada makna dan nilai kenangan yang tersendiri,walau pun benda tu tak berharga tapi bila hari berganti hari ingatan kita semakin lupa, dan bila tepandang je 'sesuatu barang' tu pasti kenangan kita akan mengimbas balik pada peristiwa yang lepas. so kalau boleh barang yang orang bagi tu jangan la dibuang. kalau tak de tempat nak letak,simpan la bebaik.

lagi satu ilmu yang kita belajar tu tak kan sama dengan pengalaman yang kita dapat. pengalaman bukan boleh 'dapat' dalam buku,dan satu pengalaman yang kita dapat tu belum tau boleh jumpa dalam seratus buku.
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Ganjaran Peperiksaan   

Back to top Go down
 
Ganjaran Peperiksaan
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Gempak :: ~::Sembang Umum::~ :: ~Sembang Kosong~ :: ~Hal Ehwal Semasa~-
Jump to: